preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kupljenovo

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST učenicima i roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 11. 2020. 13:44

Poštovani, učenici i roditelji,

u prilogu se nalaze upute za preuzimanje i korištenje tableta nabavljenih u sklopu projekta "Škola za život". Molimo Vas da ih detaljno proučite kako biste ih se mogli pridržavati.

 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Autor: Ivana Berić, 17. 11. 2020. 10:24

Podsjećamo, odlukom Hrvatskoga sabora 18. studeni je od ove godine državni blagdan

 Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 te ujedno i neradni dan. 

Pozivamo sve učenike, roditelje i djelatnike škole da odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje paljenjem svijeća u svojim domovima.

 

 [više]

TESTIRANJE ZA UČITELJA/ICU RAZREDNE NASTAVE

Autor: Administrator , 23. 10. 2020. 13:03

Poštovane kolegice,

pisano testiranje prema natječaju za razrednu nastavu održat će se u

ponedjeljak, 26.10.2020. u 12 h, u MŠ Kupljenovo,

a usmeno (razgovor) u utorak, 27.10. u 12 h, također u MŠ Kupljenovo.

Molim vas da poštujete epidemiološke mjere.

Literatura: Nacionalni kurikulum RH, razredna nastava.


Želim vam puno uspjeha!

Jadranka Kekelj,ravnateljica
 [više]

POSLJEDNJI POZDRAV JASMINKI

Autor: Administrator , 20. 10. 2020. 10:33

U petak, 16. listopada 2020., nakon duge borbe s teškom bolešću zauvijek nas je napustila naša dugogodišnja kolegica, učiteljica razredne nastave i ravnateljica OŠ Luka, Jasminka Ferek.

Kolegica Jasminka odgojila je i obrazovala brojne generacije naših učenika, koje će je pamtiti sa zahvalnošću. Na poslu se nikad nije štedila ni odustajala pred svakodnevnim teškoćama i izazovima. Voljela je svoj posao, svoje učenike i svoje kolege i to je svakodnevno pokazivala. Svojom je osobnošću zaslužila poštovanje svih koji su s njom radili i poznavali je.

Nažalost, njena je zadnja bitka bila preteška, iako je naša Jasminka do kraja bila puna vjere, uporna i srčana.

Draga Jasminka, zbog svega dobrog što si ostavila iza sebe, zauvijek ćemo te pamtiti. Zaslužila si svoj vječni mir, bez ovozemaljskih boli, tuge i patnji.

Neka ti je laka zemlja!

Cijeloj Jasminkinoj obitelji svi u školi izražavamo iskrenu sućut i suosjećamo u njihovoj boli.

Ravnateljica:

Jadranka Kekelj

 [više]

PROTOKOL RADA U IZVANREDNIM EPIDEMIOLOŠKIM AKTIVNOSTIMA OSNOVNE ŠKOLE KUPLJENOVO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 17. 9. 2020. 09:07

 [više]

Pismo ministra

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 10:51

Pismo ministra Radovana Fuchsa na početku nastavne godine 2020./2021.

Drage učenice i učenici, zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti na početku ove nastavne godine te vam zaželjeti dobrodošlicu u školu. Želim vam školovanje koje će vas svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i poštovanjem te učitelje i nastavnike koji će vam, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravnoga puta.

S početkom nove nastavne godine brigu i odgovornost udružujemo i s roditeljima/skrbnicima za sigurnost i zdravlje njihove djece - naših učenika. Želimo tu uzajamnost i to zajedništvo prema našoj djeci i učenicima temeljiti na međusobnom prihvaćanju i poštovanju.

Pozdravljam ravnateljice i ravnatelje koji su lice škole i u čije organizacijske sposobnosti duboko vjerujemo. Oni su ti koji zajedno sa svojim najbližim suradnicima stvaraju uvjete za kvalitetan odgojno-obrazovni rad u školama. Nadam se da će ove godine biti na visokom zadatku i u organizacijskom smislu spremno odgovoriti svim izazovima s kojima ćemo se u ovoj nastavnoj godini susretati.

Pozdravljam učiteljice i učitelje, nastavnice i nastavnike i stručne suradnice i suradnike koji su, zajedno s ravnateljicama i ravnateljima, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena u školama. Vi ste ti koji djeci i učenicima otvarate životne vidike, podučavate ih novim znanjima, odgajate ih da postanu cjelovite osobe te uzorni građani, dobra djeca svojih roditelja i iskreni prijatelji. Vjerujemo u vašu intrinzičnu motiviranost.

Pozdravljam i nenastavno osoblje u školama koje u ovoj nastavnoj godini ima važnu ulogu, posebice u provođenju mjera HZJZ-a i preporuka Ministarstva, u smislu stvaranja pretpostavki za siguran boravak i rad u školi.

S vama dijelimo odgovornost za sve postavljene ciljeve jer smo zajedno pokazali da uz predanost ciljevima uspjeh neće izostati. 

Ministarstvo će vam i ove godine, zajedno s agencijama sustava, pružati stručnu potporu jer samo zajedničkim radom možemo stvarati uvjete za školu koja uči.

Neka nas u našim zadaćama nadahnjuju pozitivne strane povratka u školu (kao što su susreti s prijateljima, igra, učenje i stjecanje novog znanja), kao i saznanje da je školsko okružje prirodno okružje ključno za razvoj i osobni integritet djece i učenika u kojem se oni osjećaju najbolje.

Obraćam se i građankama i građanima Republike Hrvatske jer je, s obzirom na epidemiološku situaciju, u očuvanju sebe i zajednice zdravima bitno ponašanje svakog od nas, kako u školi tako i izvan škole. Budimo svjesni promjena koje vidimo u svakodnevnom životu i ne doživljavajmo ih kao prepreke, već kao izazov. Pridržavanjem uputa i mjera štitimo zdravlje djece/učenika, odgojno-obrazovnih radnika i svih zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana Republike Hrvatske.
Uz sinergiju i zajedništvo, učinimo naš odgojno-obrazovni sustav zdravim, sigurnim i snažnim. 

Budimo i ostanimo odgovorni!

U tom ozračju svima nama želim poticajno okružje te uspješnu novu nastavnu godinu!
 


prof. dr. sc. Radovan Fuchs,
ministar znanosti i obrazovanja

 
 
 [više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: Administrator , 3. 9. 2020. 12:34

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nadam se kako ste svi spremni za početak nove školske godine.

 

Nastava počinje u ponedjeljak, 07.09.2020., 

učenicima MŠ Kupljenovo i PŠ Hruševec Kupljenski u 8:00 h,

a učenicima PŠ Pojatno u 9:00 h.

Polazak autobusa je planiran

  • iz Hruševca (Kuševo selo, Šumski put, PŠ Hruševec, Đurinski, Petruše, Merenje, Ul. B. Kelemena, OŠ Kupljenovo) u 7:15 h.
  • iz Pojatna (Pojatno, Kružna ulica, OŠ Kupljenovo) u 7:25 h.

Prvog dana nastave svi se učenici - putnici vraćaju kući autobusima u 10:20 h.

 

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 31. 8. 2020. 08:33

Poštovani

roditelji, učenici i djelatnici u privitku se nalaze Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID - 19.

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID - 19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 8. 2020. 10:54

Poštovani roditelji, učenici i djelatnici,

u prilogu se nalaze Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID - 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 24. 8. 2020. 16:47

Poštovani roditelji!

31.08. OŠ Kupljenovo održat će sjednicu Učiteljskog vijeća, na kojoj ćemo dogovoriti sve detalje vezane uz početak nastave, u skladu s uputama MZO-a. Nakon toga sve će naše odluke biti dostupne na web stranici, a proslijedit će vam ih i razrednici.
 
U slučaju bilo kakvih nedoumica, možete nazvati školu ili se obratiti razrednicima. Kao i do sada, uz vašu pomoć i podršku, i nadalje ćemo se uspješno brinuti za dobrobit naših učenika.
 
Srdačan pozdrav,
ravnateljica J. Kekelj
 [više]

PREPORUKE - IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Autor: Administrator , 22. 8. 2020. 16:49

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove preporuke pod nazivom "MOGUĆNOSTI IZVOĐENJA IZVANUČIONIČKE NASTAVE VEZANO UZ PANDEMIJU COVID-19" koje su dostupne na poveznici: 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Mogu%C4%87nosti-izvo%C4%91enja-izvanu%C4%8Dioni%C4%8Dke-nastave-vezano-uz-pandemiju-COVID-19.pdf

 

 

 [više]

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI - OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 16. 7. 2020. 12:05

Poštovani roditelji!

 

Za sljedeću, 2020./2021. školsku godinu Ministarstvo znanosti i obrazovanja nabavit će sve udžbenike za redovnu i izbornu nastavu.

RODITELJI TREBAJU SAMI KUPITI DRUGE OBRAZOVNE MATERIJALE.

Radi se o radnim bilježnicama, zbirkama zadataka, atlasu, likovnoj mapi i kutiji za Tehničku kulturu (Popis drugih obrazovnih materijala se nalazi u privitku).

Sve druge obrazovne materijale učitelji, su odabrali krajnje racionalno, imajući u vidu ovaj dodatni trošak koji roditelji trebaju snositi.

 

Hvala vam svima na razumijevanju.

U očekivanju redovnog početka nove školske godine, srdačno vas pozdravljam!

 

Ravnateljica Jadranka Kekelj

 [više]

OBAVIJEST O IZBORU PRIJEVOZNIKA

Autor: Administrator , 10. 7. 2020. 14:39

Na pozivni natječaj za prijevoz dvoje učenika, upućen na adrese triju gospodarskih subjekata, stigla je samo ponuda tvrtke EKO PRIJEVOZ d.o.o., koja je i prihvaćena. Radi se o organiziranom prijevozu učenika u prvih 75 dana šk. god. 2020./21., koji nisu obuhvaćeni ugovorom o organiziranom prijevozu učenika autobusom.


Ravnateljica Jadranka Kekelj

Jadranka Kekelj,ravnateljica
OŠ Kupljenovo
M. Gupca 53, 10295 Kupljenovo
tel. 013393-016
e-mail: jadranka.kekelj@skole.hr
 [više]

ODLUKA O FINANCIRANJU DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA

Autor: Administrator , 9. 7. 2020. 12:01

Poštovani roditelji,

Vlada Republike Hrvatske, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za školsku godinu 2020./2021. osigurat će druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su:

  • članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi
  • članovi kućanstva osobe koja je do 31. kolovoza 2020. utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, sukladno propisu kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pravo iz stavka 1. ove točke ne ostvaruju učenici:

  • koji ostvaruju pravo na druge obrazovne materijale po drugoj osnovi
  • koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za nabavu drugih obrazovnih materijala
  • koji ponavljaju razred.

ODLUKA O FINANCIRANJU DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. SREDSTVIMA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE

 [više]

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 7. 2020. 11:44

Poštovani roditelji i učenici,

podsjećamo da su sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnom proračunu.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.). Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju donosi Škola, a nalazi se u prilogu.

O nabavi i financiranju drugog obrazovnog materijala (radnih bilježnica, atlasa i kutija za tehničku kulturu) bit ćete na vrijeme informirani.

Kako je i predviđeno, nastavlja se postupno uvođenje novih udžbenika u pojedine razrede. Ove godine je odabir napravljen za dio predmeta u prvom, sedmom i osmom razredu, a potpuno novi udžbenici će se koristiti za informatiku u razrednoj nastavi te u drugom, trećem i šestom razredu.

U dodatku ove obavijesti nalaze se dokumenti vezani uz udžbenike.

Molimo vas da redovito pratite naše mrežne stranice, na kojima ćemo kontinuirano objavljivati nove informacije.

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Jelovnik školske kuhinje

Priloženi dokumenti:
Jelovnik.PDF

UPISI U SREDNJE ŠKOLE
Dabar 2017

Kliknite na sliku kako bi vježbali za natjecanje!

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Kupljenovo / Matije Gupca 53, HR-10295 Kupljenovo / os-kupljenovo.skole.hr / ured@os-kupljenovo.skole.hr
preskoči na navigaciju